24.11.07

Νεα διεύθυνση e-βιβλία

Τελικά η Wordpress έκλεισε την σελίδα με τα e-βιβλία. Χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες χτύπησε σε μια μέρα πάνω από 4000 επισκέψεις και κάποιος φαίνεται "κατάγειλε" την όλη μας προσπάθεια.

Επειδή όμως δεν μπορώ να ενδώσω στις πιέσεις των εκδοτικών οίκων που κατακλέβουν τον κόπο των δημιουργών για να τα βάζουν στην τσέπη τους δίνοντας μόνο ψίχουλα στους δημιουργούς και επειδη η μόρφωση πρέπει να δίνεται δωρεάν και απλόχερα (είμαι της γνώμης ότι οι λογοτέχνες είναι λειτούργημα) εντός 48 ωρών έχει ξαναστηθεί ολόκληρη η σελίδα (αν και λίγο βιαστικά), αυτή τη φορά στο blogger (εκεί νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιό εύκολα) στο πείσμα όλων αυτών που θέλουν να περιορίσουν την διάδωση της γνώσης.

Θα παρακαλέσω λοιπόν τους φίλους που έχουν blog να διορθώσουν τα link του e-βιβλία. H νέα μας διεύθυνση είναι:

http://e-vivlia.blogspot.com

Διαδώστε το σε όλους και ενημερώστε τους για την νέα διεύθυνση. Σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι στους γνώριμους ρυθμούς!

2 σχόλια:

Γιωργος_Κ είπε...

Το έλαβα πριν λίγο από τον amaranto, δεν είναι δικό μου το κείμενο της καταχώρησης, αφορά το προσωπικό του ιστολόγιο με τη δωρεάν διάθεση ηλεκτρονικών βιβλίων και θεωρώ σημαντικό να το ανακοινώσουμε στην Πορφυράδα, επειδή ενδιαφέρει όλους μας.

Γιωργος_Κ είπε...

Η Αριστέα επιχείρησε να αφήσει ένα σχόλιο προς εμένα, με τη μορφή όμως καταχώρησης στην Πορφυράδα, στο κείμενο μου "αγαπητό μου ημερολόγιο" που διέγραψα ο ίδιος πριν τοποθετήσει τις σκέψεις της. Αν και συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις της, θεώρησα ως πρέπον να διαγραφεί η εκ λάθους (μάλλον) καταχώρησή της, εφόσον δεν ήταν οποιασδήποτε μορφής λογοτέχνημα ή κάποια ανακοίνωση που θα αφορούσε όλους μας. Ήταν ένα προσωπικό μήνυμα, όπου ο αποδέκτης του το έλαβε και συμφωνεί μαζί της.. ακόμα κι αν το εν λόγω κείμενό μου απουσιάζει πλέον. Υπάρχει όμως στα φύλλα ημερολογίου, για εκεί άλλωστε προοριζόταν στο προσωπικό μου ιστολόγιο, όπου δεν υφίσταται ούτε ίχνος λογοκρισίας από τον δημιουργό του. Τα λέμε όλα εκεί, με το χέρι στην καρδιά και έξω από τα δόντια. Είχα ενδοιασμούς σχετικά με την ανάρτηση του κειμένου στην Πορφυράδα, μη θέλοντας έτσι με την αθυροστομία μου, να αμαυρώσω το λογοτεχνικό μας στέκι και τελικά άλλαξα γνώμη. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή άσχημα που διέγραψα από εδώ το κείμενο. Σίγουρα όμως θα υπάρχει στα φύλλα ημερολογίου για πάντα.