Τα Ανένταχτα ποιήματα του Γιώργου Σ. Κόκκινου


Ανένταχτα ποιήματα του Γιώργου Σ. Κόκκινου 
(συγκεντρωμένα ανά ανάρτηση σε 20 θεματικές ενότητες):

Φωτογραφίες: Γιώργος Κόκκινος
Ανένταχτα ποιήματα του Γιώργου Σ. Κόκκινου
(Μου λείπεις κάθε λεπτό, Αλυσίδες ατσαλένιες, Η Αγάπη πονάει)

Φωτογραφίες: Δέσποινα Αποστολίδου
Ανένταχτα ερωτικά ποιήματα του Γ. Κόκκινου - Α'
(Στιγμές από βροχή, Ζάχαρη, Μια μπουκουνίτσα συγχορδία [η πρώτη γραφή], Ταξιδεύει, Σώστε το κόκκινο τριαντάφυλλο απ’ το θάνατο)
Ανένταχτα ερωτικά ποιήματα του Γ. Κόκκινου - Β'
(Το ύστατο Αντίο, Ο Ήχος, Απ’ τα παραμύθια, Συμβιβασμός, Ικετεύοντας ελπίδα)

Από δημοσίευση στο περιοδικό Περι-Γραφής
(Αυτοσχέδιο, Και Τώρα, Μαρία, Ταξείδιον, Βυθιζόμαστε, Μύρισε Θάνατος Στην Αγκαλιά Μου [η πρώτη γραφή], Adios, Μακριά, Αγάπη Αγνή, Αν Έρθεις, Αστέρι Αν Είσαι, Web Messenger, Φως Του Δειλινού, Στιγμές, Ελένη)

(Η Ατέρμονη απεραντοσύνη του ανέφικτου, Πειστήρια, Ο άνεμος πνέει δροσερός σ’ αυτή την πολιτεία)

(Ο Ταχυδρόμος, Επιζώ για να πεθάνω και πεθαίνω για να ζω, Για όλα αυτά που έμαθες κι αγάπησες σε μένα, Αποκυήματα της πλάσης)

(Πολιτεία Ι, Πολιτεία ΙΙ, Πολιτεία ΙΙΙ)

Σκίτσα τρένων: Δημήτρης Τσιγάρας
(Ήσουνα μόλις δεκαεπτά, Μέσα στον έρημο σταθμό*, Η αρχή της τρικυμίας*)
[*Το Μέσα στον έρημο σταθμό & Η αρχή της τρικυμίας, περιλαμβάνονται στο Φυγείν Εστί

(Πληκτρολόργιον, Η έπαρση, Πορείαν)

(Η κυρία Ευλαμπία, Μια μπουκουνίτσα συγχορδία [η δεύτερη γραφή], Στην παλιά μας γειτονιά, Μύρισε θάνατος στην Αγκαλιά μου [η δεύτερη γραφή], Πουλάω μνήμες [η δεύτερη γραφή])

(Τα Ρήματα ή Διαδικτυακό [σε πρώτη και δεύτερη γραφή], Γράμματα στην τύχη ή Κάποτε οι γυναίκες [σε πρώτη και δεύτερη γραφή], Ελεγεία [δημοσιευμένο στο Εξιτήριον])

[σύμπλεγμα παρελθοντικών στίχων σε μεταφορά από το stixoi.info]
(Σφετεριστές της ουτοπίας*, Πουλί της Γης, Η ζωή μας*, Πέτρινες καρδιές, Καλλιτέχνες)
[*Το Σφετεριστές της ουτοπίας & Η ζωή μας, περιλαμβάνονται στα Λυρικά]

Ο Γολγοθάς του αόριστου και άλλα ανένταχτα ποιήματα
(Δείλι - No ή Γολγοθάς του αόριστου, Πρέπει, Οδύνες, Ο βραχνιασμένος πρίγκιπας)

Από δημοσίευση στο περιοδικό MusicHeaven
(Πορφυράδα [Γ' Βραβείον Ποίησης ΠΕΛ, 2006], Χρόνια μετρημένα, Το γράμμα που άργησε να φέρει ο ταχυδρόμος στην καρδιά σου, Στην παλιά μας γειτονιά, Κρίνο της σιωπής, Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή, Βανίλια, Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Πανόραμα, Το λιβάδι με τις παπαρούνες, Η καρφωμένη προσευχή*)
[*Το Η καρφωμένη προσευχή, περιλαμβάνεται στο Φυγείν Εστί]

Τα απαγορευμένα - του καπνού και του τσιγάρου
(Φαναράκια, Σιωπή παντού, Γίναν μαχαίρια τα φιλιά, Απίστευτα τρελός, Ερημιά)

Φωτογραφίες: Synodia Paraskevi
Η δημιουργική ζήλια κ.α. ποιήματα του Γ. Κόκκινου
(Η δημιουργική ζήλια, Μια αγκαλιά τον Χειμώνα, Σημαίνουν Χριστούγεννα, Μελλοντικές πεταλούδες, Πανέμορφη μη εφικτή μου αγαπημένη, Κυκλώνας, Ένα τραγούδι, Θ' αργήσω)

Φωτογραφίες: Μαρία Καραμπούτα
Ιεροτελεστία (ανένταχτα ποιήματα) του Γ. Κόκκινου
(Ιεροτελεστία, Φεγγαριές, Ο καρπός της αφθαρσίας, Καλιακούδες, Μη αναστρέψιμο, Μαρτυρικός χορός, Να ξέρεις θα σε θέλω πιο πολύ, Στο ‘’Σκηνικό’’)

Φωτογραφίες: Μαρία Καραμπούτα
VII Ανένταχτα του Γιώργου Σ. Κόκκινου A' - Αδημοσίευτα
(Χλωμό Σαββατόβραδο, Σοκολάτες με τη Μαίρη, Υπάρχει τ’ αύριο, Γλύκα φιλιά μου προίκα, Καινούργιος Έρωτας, Σημαίνεις πολλά, Παραμονή Χριστούγεννα)

Φωτογραφίες: Μαρία Καραμπούτα
VII Ανένταχτα του Γιώργου Σ. Κόκκινου B' - Αδημοσίευτα
(Αγάπη τι σημαίνει μόλις το έμαθα, Πασχαλιά, Σ’ αυτή που αγάπησα, Ξεκίνησε να βρέχει, Το νεκροταφείο, Το μπλε παράπονό σου, Τι έμαθα σήμερα)

Φωτογραφίες: Μαρία Καραμπούτα
VI Ανένταχτα του Γιώργου Σ. Κόκκινου Γ' - Αδημοσίευτα
(Άτλας, Τα βράδια που κυοφορούνται οι μεγάλες ιδέες, Σύννεφο, Προσευχή, Πολεμικές ιαχές, Θα ερχόμαστε ή θα χανόμαστε σαν ταξιδιάρικα πουλιά)

~~~

Γιώργος Σ. Κόκκινος

Ο Γιώργος Κόκκινος ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 2004 κι έκτοτε συνεχίζει να γράφει αποσπασματικά, στίχους, ποιητικά κείμενα και άρθρα αποκλειστικά στο διαδίκτυο ως διαδικτυακός εραστής της τέχνης του Λόγου. Το 2007 παρακολούθησε μαθήματα Λογοτεχνίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του βιβλίου. Είναι παλαιό μέλος της Π.Ε.Λ. (2007) και έχει στο ενεργητικό του το Γ΄ Βραβείο ποίησης του διαγωνισμού της Π.Ε.Λ. για το έτος 2006. Είναι μέλος επίσης του σωματείου ''Το σπίτι του Καλλιτέχνη'' (2021) και της ''Αμφικτυονίας Ελληνισμού'' (2021). Γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής τον Σεπτέμβρη του 1977 και ζει ακόμα στην Αθήνα, έχοντας επιπλέον στο ενεργητικό του συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις σε περιοδικά έντυπα και του διαδικτύου, λογοτεχνίας, κινηματογράφου και ποικίλης ύλης.

Έχει συμμετοχές σε ετήσια ημερολόγια και ανθολογίες ποίησης:

«Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών» (Αμφικτυονία Ελληνισμού 2021)

«Ανθολογία – Ποιήματα και τραγούδια για την Φωτογραφία» (Fotoart 2021)

«Μενεξέδες εφήμερη ομορφιά», ISBN: 9789608917620 (Κηφισιά 2009)

«Κι εγώ θα σ’ αγαπάω κάθε μέρα» 2008, ISBN: 978-960-417-197-2 (Εμπειρία Εκδοτική 2007)

«Τα λουλούδια της ψυχής μας» (Έκδοση stixoi.info 2006)

Διετέλεσε συντάκτης στο eBooks4Greeks από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019, ενώ στο eBooks4Greeks, στο openbook, στο free-ebooks και στο Culture365, έχουν αναρτηθεί τμηματικά από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα τα ηλεκτρονικά του βιβλία : «Φυγείν εστί», «Τα Λυρικά», «Πρότερον Θνητοί», «Πρότερον Θνητοί – μεταγραφή σε Μπράιγ», «Κατηγορώ», «Τα Ανένταχτα», «Τα Ανένταχτα II», καθώς και οι συλλογές «Σκάλες» και «Κλίμακες» με το φιλολογικό ψευδώνυμο Προκρούστης. Διανέμονται επίσης δωρεάν οι συλλογές στίχων του »Άτλας» και »Παράθεση». Η συλλογή «Φυγείν εστί» έχει αξιολογηθεί με κριτική αναφορά από τον Αντώνη Χαριστό για τα «Εκδοτικά Νέα» (Τεύχος 2, Μάιος 2020). Το βιβλίο «Πρότερον Θνητοί» στην επίτομη έκδοσή του έλαβε μέρος, ως θεατρικό έργο γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα, στο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού προγράμματος θεατρικών έργων Eurodram 2020 European network for drama in translation.

Συμμετείχε στη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους «ΜΠΛΕ» (25 Απριλίου 2020) με την Σπυριδούλα-Υρώ Γιολδάση, με την ιδιότητα του Παραγωγού της ταινίας, του Κειμενογράφου/Σεναριογράφου και του Τεχνικού ήχου/μοντάζ. Η ταινία μικρού μήκους «ΜΠΛΕ» διαγωνίσθηκε στο International Film Festival of Larissa: ‘προβολές ταινιών από το διαγωνισμό με θέμα Unlocked 2020’. Συμμετείχε επίσης με τρία ποιήματα στην «Μικρή ανθολογία σύγχρονης ανέκδοτης ελληνικής σατιρικής ποίησης» σε επιμέλεια Βαγγέλη Παπαδιόχου (Τόμος συγκεντρωτικός, Ιούνιος 2020).

Το 1994 συνεργάστηκε με τον Βάσο Αδριανό και την Ρένα Βουτσινά για τις ανάγκες μαθητικής παράστασης στο 2ο Λύκειο Κηφισιάς, για το μονόπρακτο των Κιντέρο Σ., Κιντέρο Ι. «Ένα ηλιόλουστο πρωινό». Συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενήσει οι ιστότοποι: Βιβλιοβάμων, ArtOfLiving, Homo Universalis, Θυμοσοφείν, Your e-Articles, Culture365, FreeMinds, Se-Skepseis.

Είναι ιδιοκτήτης του Λογοτεχνικού ιστολογίου «Πορφυράδα» (στο BlogSpot) που βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία από τον Μάρτιο του 2007, καθώς και της αντίστοιχης σελίδας Λογοτεχνικών έργων ‘Συμβατός Δότης Συναισθημάτων’ (στο FB). Διατηρεί επίσης την επαγγελματική του σελίδα στο διαδίκτυο στην διεύθυνση http://www.gkokkinos.net

Τον Γενάρη του 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράφημα η πρώτη έντυπη ποιητική συλλογή του με τίτλο «Απάνθισμα 2006-2021» όπου περιέχονται 23 από τα πιο δημοφιλή γραπτά του σε μια πορεία 15 ετών. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από την Καλλιόπη Ηλιοπούλου «Μέσα στον έρημο σταθμό» και τον Νικόλα Ρέγκο «Το μπλε παράπονό σου». Το τραγούδι «Το μπλε παράπονό σου» αναμένεται να ενταχθεί σε δίσκο τα Χριστούγεννα του 2022 για λογαριασμό της εταιρίας Protasis.

Σχόλια