Δελτίο Τύπου - 1η Συνάντηση για τη Σύσταση Σωματείου Συντελεστών Παραστατικών Τεχνών







1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΩΡΑ: 19.00 - 23.30
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μετά την αρχική πρόσκληση για τη σύσταση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και τη μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, έφτασε η στιγμή όλοι εμείς που εργαζόμαστε «κάτω από τη σκηνή» να συναντηθούμε, ώστε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ήδη ανταποκρίθηκαν, αλλά και όσους δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί, να προσέλθουν, καθώς θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να συγκεντρώσει το εγχείρημά μας -ήδη από το πρώτο του βήμα- τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Καθώς η λογική αυτής της πρωτοβουλίας επιμένει σθεναρά να απορρίπτει τη λογική της ανάθεσης, σας περιμένουμε όλους (δραματουργούς, ενδυματολόγους, μουσικούς επιμελητές, σκηνογράφους, σκηνοθέτες, συνθέτες, σχεδιαστές φωτισμών, χορογράφους, φωτογράφους, video artists, καθώς και βοηθούς αντίστοιχων ειδικοτήτων) να συμμετάσχουμε σ’ έναν γόνιμο διάλογο συνδιαμορφώνοντας τόσο το ουσιαστικό περιεχόμενο, όσο και τις πρακτικές παραμέτρους αυτής της κίνησης. Δεδομένου δε, ότι προς το παρόν δεν υφίσταται καν σωματείο, η ενεργός συμμετοχή ικανού αριθμού συναδέλφων σε αυτήν την πρώτη συνάντηση θα αποτελέσει πρόκριμα για το αν έχει καν νόημα η δημιουργία του.

Η πρώτη μας συνάντηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 - 23.30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Η προσέλευση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο από την είσοδο της οδού Περσεφόνης. Προβλέπεται η διασφάλιση της τήρησης των μέτρων ασφαλείας βάσει των υγειονομικών κανονισμών (αποστάσεις θέσεων, κ.λπ.). Καλούμε δε όλους να διαφυλάξουν με αίσθημα προσωπικής ευθύνης την τήρηση των ατομικών μέτρων ασφαλείας (χρήση μάσκας, αντισηπτικού, κ.λπ.) Επίσης, θα ήταν χρήσιμο -αν και προαιρετικό- όσοι συνάδελφοι προτίθενται να παραστούν να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους με mail στο kato.apo.ti.skini@gmail.com , ώστε να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση του αριθμού συμμετεχόντων, προκειμένου για την καλύτερη προετοιμασία του χώρου (αποστάσεις κ.λπ.).

Ελπίζουμε η συνάντηση να αποτελέσει αφετηρία ζύμωσης, συμμετοχής και σύμπραξης, προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τον οδικό χάρτη για την ίδρυση του σωματείου μας και της διεκδίκησης του επαγγελματικού μας μέλλοντος.
Πρωτοβουλία "Κάτω Από τη Σκηνή"
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109324
press@athens-technopolis.gr
www.athens-technopolis.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση
«Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
-------------------------------

Αγαπητοί συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσουμε  ανέξοδα να μεταδώσουμε live την 1η συνάντηση για τη 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Όμως, αυτό που μπορούμε να διασφαλίσουμε είναι πως η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί ώστε να ανέβει άμεσα (την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα) στο δίκτυο και έτσι να μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε τι ειπώθηκε. 


1η συνάντηση για τη
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
ΩΡΑ: 19.00 - 23.30
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο χώρος προβλέπει και διασφαλίζει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας (βάσει των υγειονομικών κανονισμών αποστάσεις θέσεων, κλπ.).  Καλούμε όλους να διαφυλάξουν επίσης την τήρηση των ατομικών μέτρων (μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.)

Φιλικά, 
Πρωτοβουλία "Κάτω από τη σκηνή".

Σχόλια